Recept – Ovenschotel met gehakt en courgette

Het jaar 2016 is alweer 10 dagen oud. En? Gaat het nog met alle goede voornemens? Ben je actief aan het sporten, snoep je minder of rook/drink je niet meer? Volhouden hoor! Wat je ook voor ogen hebt, maak er het beste van. Om een handje te helpen heb ik een receptje voor jullie. Deze heerlijke schotel is makkelijk te maken en door de toevoeging van courgette is deze lekker voedzaam en gezond. Courgette bevat veel vezels en toch weinig calorieën. Bovendien is courgette in allerlei gerechten te gebruiken en overheerst niet snel. Het heeft een subtiele smaak en is het hele jaar door te verkrijgen.

Wat heb je nodig:

Voor 3 a 4 personen.

  • 1 Courgette;
  • 5 aardappels;
  • 350 – 500 gram gehakt;courgette
  • 1 grote ui;
  • 1 rode (punt)paprika;
  • Italiaanse kruiden;
  • 125 gram mozzarella;
  • Olijfolie;
  • Peper & zout.

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil je aardappels en snijd ze in plakjes. Kook deze even 5-7 minuten voor in water met een beetje zout. Afgieten en
even af laten koelen. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak je gehakt rul. 110Snijd je paprika en ui (lekker grof laten) en voeg deze toe. Bak even een minuut of 5 mee. Voeg zout en peper naar smaak toe en 1 tl. van je Italiaanse kruiden. Schep het gekahtmengsel hierna over in een ovenschaal. Druk het een beetje aan. Leg vervolgens de

aardappelplakjes, deels overlappend over de laag gehakt. Snijd de courgette o
ok in plakjes en leg deze weer over de laag aardappels.  Druppel lekker wat olijfolie over het geheel en top alles af met je mozzarella. Je kunt plakjes doen, of verkruimelen, het maakt niet zo veel uit. Strooi nog wat Italiaanse kruiden over de kaas. 20 minuutjes in de oven.

Eet smakelijk!

Vergeet niet te delen! :

You may also like...