Maak je eigen kipschnitzel!

Vakantietijd! Dat staat voor lekker relax en niet al te veel poespas. Zo ook dit recept. Niet echt super healthy maar zeker zo lekker! Deze blijft favoriet, ook na je vakantie 😉

Voor 2 porties:

  • 2 kipfilets;
  • 1 ei;
  • scheutje melk;
  • half pakje paprika TUC;
  • klontje boter;
  • scheutje olijfolie.

Hoe maak je het:

Vlinder je kipfilets. Dit doe je door de filet over de lengte 122door midden te snijden, net niet helemaal zodat je hem op kunt klappen. Het kleine stukje dat aan de meeste filets zit, mag er af. Dit kun je apart houden. Ik snoep deze meestal op onder het braden 😉

Tik een eitje kapot op een bord, doe een klein scheutje melk erbij en kluts goed door elkaar.

De paprika TUC’s moeten fijn gemalen worden. Dit dient als paneermeel. Je kunt dit redelijk grof laten of heel fijn maken, wat je zelf wilt. Het best gaat dit in een food-processor, maar leef je uit zou ik zeggen.

125Zorg dat alle borden dicht bij elkaar staan. Haal vervolgens de filet eerst door het eimengsel. Hierna haal je ze door de paprika TUC’s net zolang dat ze volledig bedekt zijn.

Klaar om te braden! Verhit wat boter in de pan, doe er een scheutje olie bij. Hierdoor verbrand je boter niet zo snel.

Bak je filets aan beide kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur. Dit is zo rond de 3 minuten per kant.

Als het goed is, blijft de kip lekker sappig!

Lekker met zelfgemaakte kerrie-knoflookmayo!

137

Variatietips:

Gebruik een andere smaak TUC die jij lekker vind! Zo krijgt je schnitzel weer een heel andere twist.

of:

Maak grote chunks  van je kipfilets in plaats van schnitzels. Zo maak je heel eenvoudig je eigen kipnuggets! Beter dan die troep van de Mc Donalds!

 

Credits aan de buurvrouw. Ik had geen eieren meer dus mocht ik er 1 lenen! Thanks buuf! 

Vergeet niet te delen! :

You may also like...