Recept – Kerriesoep

Kerriesoep is 1 van mijn favoriete soepjes. Ik deel het graag met jullie!

Wat heb je nodig:

  • 2 kippenbouten of wat kippendijen;
  • 1 blikje kokosmelk (400ml);
  • 2 teentjes knoflook;
  • 2 rode paprika’s;
  • doosje champignons;
  • 1 bouillonblokje (kip);
  • 2  grote uien;
  • 1 winterpeen;
  • 1 laurierblaadje;
  • 2 eetlepels kerriepoeder;
  • 1 tl. kurkuma;
  • 50 gram bloem;
  • 40 gram (room)boter.

We beginnen met de bouillon.

Neem een middelgrote pan en leg de kip op de bodem. Snijd 1 van de 2 uien en de winterpeen grof en doe deze samen met het laurierblaadje er bij. Zet het geheel onder water met koud water. Laat rustig een uurtje trekken op een klein vuurtje. Haal daarna de gare kip er uit, en zeef de bouillon. Haal het vlees van de kip en houd dit apart. De bouillon mag je af laten koelen. Omdat we deze straks bij de hete roux gaan toevoegen is het beter dat het koud is. Dat voorkomt klontjes.

Vind je dit te veel werk, kun je ook kant-en klare bouillon gebruiken.

Snipper de 2e ui en de knoflook fijn. paprikaVerhit je pan met de roomboter en voeg de ui, kerriepoeder, kurkuma en de knoflook toe. Fruit totdat de ui glazig is. Doe vervolgens de bloem erbij en laat dit even doorgaren. Blus de roux af met een flinke scheut bouillon. Roer goed en voeg steeds een beetje meer van de bouillon toe. Voeg ook het blikje kokosmelk toe. Snijd de paprika en champignons in reepjes en voeg deze ook toe. Voeg het extra bouillonblokje toe en  laat 30-45 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de kip toe. Ik vind het lekker wanneer de paprika’s lekker zacht zijn geworden. Vind je een beetje bite lekker, kook dan wat korter. Controleer voor serveren op smaak en voeg eventueel nog wat zout toe.

Eet smakelijk!

 

Vergeet niet te delen! :

You may also like...