Fish Potato Run 2015 (3) Terugblik

Zo! Weer een ervaring rijker. Deze jongen heeft de 25e editie van de FPR uitgelopen. En het ging nog lekker ook. Vanaf onze prachtige haven in 1 streep naar Emmeloord. Leuke ervaring al die mensen die zenuwachtig en opgelaten op de haven verzamelen, het grote aantal bananen dat net voor de tijd verorberd wordt, de massale deelname, het weer, de toeschouwers. Wat gaaf allemaal! Vorig jaar stond ik aan de kant (met de handen in de zakken). Nu liep zelf, en wat ging het goed.

179Tijdens de laatste lessen van de clinic hebben we veel over de mentale kant van de race gesproken. “Niet te snel starten”. “Je kunt altijd nog versneller, maar loop je niet kapot”. “Laat je niet opjutten door de meute”. Doordat je met zoveel mensen tegelijk start heb je de kans dat je sneller gaat lopen dan je eigenlijk wil of aankan. Je komt jezelf dan later tegen. Gelukkig ging het me goed af. Ik had een mooi plekje opgezocht en stond te trappelen om te starten. Ik was best zenuwachtig van te voren, maar goed, gezonde spanning is oké. Aftellen vanaf 25 (symbolisch voor de jubileum editie) en gaan met die banaan!

Ik had me voorgenomen niet te snel te starten zo rond de 5:40 min. per KM. Dat ging goed. Ik had al snel dit tempo te pakken en dook er af en toe iets onder. Verder geen pijntjes of steken, heerlijk. Ondertussen genieten van alle aandacht langs de kant van de weg en tot aan Tollebeek lekker soepel kunnen lopen. Na Tollebeek heb ik meerdere keren kunnen versnellen. De laatste  kilometers liep ik zelfs ver boven mijn wedstrijdtempo omdat ik nog genoeg energie over had. Ik had me voorgenomen om onder 01:13:00 te lopen, ik liep in 01:09:10. Ik ben tevreden. Achteraf gezien ben ik zelf iets te voorzichtig geweest, ik had wellicht wat sneller kunnen beginnen, maar ik weet nu waar ik sta en kan me daarmee beter voorbereiden op de FPR 2016! Nu al zin aan. Nog 364 nachtjes slapen…….. 😉

Voor de liefhebbers nog wat statistieken :

Tussentijden

Vergeet niet te delen! :

You may also like...