En dat was 2019….

Cobie en ik hebben besloten om te gaan scheiden…….
Na veel wikken en wegen, hebben we de knoop doorgehakt. Zelf zijn we niet zo overtuigd van de noodzaak, maar omdat er vanuit de lokale politiek toch sterk op aangedrongen werd, hebben we besloten om vanaf 1 januari 2020 netjes al het plastic van het restafval te scheiden. We hebben er zelfs een speciale prullenbak voor aangeschaft, dus dat moet helemaal goed komen straks. En dat is ook ongeveer het enige goede voornemen voor volgend jaar, dus tot zover de ambities van de Bakkertjes.

Over 2019 heb ik niet veel te zeggen, maar het leek me toch even waardevol om hier wat over te schrijven. Het laatste artikel op deze website dateert al weer uit 2017, dus het leek me hoog tijd om hier eens wat aan te doen. Ik heb mijn agenda er eens op nageslagen, want sommige dingen vergeet je gewoonweg. 

Sporten

Om te beginnen moet ik toegeven dat 2019 niet echt het meest sportieve jaar is geweest, sterker nog: ik zou zo 123 niet weten waar mijn hardloopschoenen ergens liggen. Ik zal ze tegen het voorjaar wel weer opsnorren, want het wordt weer hoog tijd om die killer-zomer-body eens bij te gaan schaven…

Sluffies

2019 is het geboortejaar van Sluffies. Cobie heeft een deel van haar baan opgezegd, en is zelfstandig begonnen met een uit de hand gelopen hobby: leren babyslofjes maken. Dit heeft ons beide lekker bezig gehouden, met name de eerste maanden van het jaar. De technische perikelen heb ik grotendeels voor mijn rekening genomen, zoals het maken van de webshop en de koppelingen met achterliggende platformen. We hebben samen veel geleerd, en ik ben ontzettend trots op het resultaat. Ik waarder het lef van Cobie om deze stap te zetten, en ik ben heel benieuwd wat 2020 gaat brengen. 

Muziek

2019 was ook het jaar waarin ik een volgende stap kon zetten in de muziek. Zo speelden we voor het eerst in de Loungeclub, het Urker Vis&Food festival en hebben we op hele leuke feestjes mogen spelen. Daarnaast hebben we weer een leuk open podium mogen neerzetten met Urker artiesten. Ook mocht ik weer een bijdrage leveren aan het Ichthus kerkkamp, het Woman Event, talloze bandavonden, toffe themadiensten in de Rehoboth, nacht zonder dak (Jeruzalemkerk), Kerst in de Botterschuur en het Mannenweekend van Man Arise inclusief de bijbehorende pre- en afterparties. Als kers op de taart mocht ik in december spelen in het Kerkje aan de Zee. Dit was een mooie ervaring. 

New gear

2019 bracht ons een mooie nieuwe keuken. Grappig detail: we hadden ter voorbereiding op de verbouwing de oude keuken leeg gepakt en alle spullen op zolder neergezet. Op de bewuste maandag morgen verscheen de aannemer echter niet, en bleken we ons een week vergist te hebben….. Maar goed, alles is goedgekomen en we genieten 200% van onze nieuwe aanwinst. 

Vakantie

In 2019 hadden we het geniale idee om via Airbnb een vakantie te boeken. Om jullie de details te besparen: wat was dat een klote vakantie zeg! Naast het feit dat het pleurde van de regen, hadden we ons vergist in de hoeveelheid privacy en bewegingsruimte die de accommodatie ons bood. Gelukkig konden we de vakantie afbreken en hebben we de overige dagen heerlijk gecompenseerd. Uiteindelijk komt het besef: zoals het potje thuis poept, poept het nergens….. 

Baby’s

Verder was 2019 ook een vruchtbaar jaar. Om ons heen kregen talloze vrienden en familieleden kinderen. Langverwachte kinderen, verrassingsbaby’s of zelfs meer dan 1 baby tegelijk! Naast de hartelijk felicitaties van onze kant,  ook een dringend advies om eens een kijkje te nemen op de webshop van Sluffies. Er moet toch brood op de plank komen ten slotte 😉

New job

2019 bracht me ook een nieuwe baan. In december ben ik overgestapt van werkgever en ik ben heel benieuwd wat 2020 me gaat brengen. De eerste maand was vooral wennen aan de nieuwe collega’s en het feit dat het bedrijf internationaal is, en dus ook de voertaal Engels is. Maar het bracht me nóg meer flexibiliteit en vrijheid in mijn werk, en daar ben ik blij om. 

Laat die zomer maar komen!

Ik heb enorm zin in 2020, en dan met name de zomer. Het valt nu wel mee, maar ik kan heel slecht tegen de donkere dagen. Gelukkig gaan de dagen weer zachtjes aan lengen, en kunnen we ons verheugen op warmer weer….

Voor nu, iedereen een goede jaarwisseling en stay safe! De beste wensen! 

Vergeet niet te delen! :