Blog – Sven

Daar is ie dan! Sven.Op moment van schrijven al weer 10 dagen oud. En wat doet hij het goed. Sven was heel erg stipt. Cobie was op de 14e uitgerekend. Ik kwam de 13e, net voor 12 thuis en stipt om 00.00 uur braken de vliezen… De bevalling liep op rolletjes. Sven drinkt goed, huilt niet en is een super tevreden mannetje.

Wildplasser

En toen had ik dus ineens een zoon. Dat is toch een beetje de droom van elke man, zo’n klein voetballertje. Niet dat ik “ontevreden” ben met de meiden, integendeel. Ik geniet elke dag van ze. Maar goed, het begon al lekker , de 2de nacht toen ik Sven even moest verschonen. Ik was me van geen kwaad bewust, maar het schijnt dat jongetjes het afdoen van de luier zien als een startschot om te gaan urineren. Dus ik kreeg de volle laag. Kijk , daar had ik met de meiden geen last van. 😉

Nachtrust

Verder gaat het prima. Alleen de meiden moeten erg wennen. Ze lijken sinds de geboorte van hun nieuwe broertje een beetje van slag. Ze moeten ineens wat vaker naar de opvang, en de drukte tijdens de kraamdagen vonden ze ook maar niks. Vooral Leandra is ‘s nachts veel aan het spoken. Ze slaapt op de kamer naast de onze, en deze week is het elke nacht feest. Zo zat ze een keer om 02:15 op de grond met de blokjes te spelen, en wilde ze met met geen mogelijkheid terug in bed. Vanmorgen zat ze al om 06:15 een laagje mascara op te doen in de badkamer. Ik moet daar dan wel stiekem om lachen, maar het kost je wel je nachtrust.

Kraam(p)dagen

De kraamdagen zijn achter de rug en daar ben ik blij om. Ik waardeer alle aandacht en visite, maar ik denk dat ik voor elke man spreek als ik zeg: “van mij hoeft het allemaal niet”. Ik heb deze week gewoon gewerkt, en dan zijn het soms lange dagen als je ook nog moet koken, de kids(lees:stuiterballen) naar bed werken, en dan vervolgens een avondje koffie te moeten tappen. Maar goed, het hoort er bij, en het was gelukkig niet altijd even druk. Komende 2 weken heb ik lekker vakantie en kunnen we hopelijk de rust in te tent terug brengen.

Troste zussen

Sven heeft dus 3 moedertjes. De meiden willen Sven het liefst de hele dag om beurten even vasthouden, aaien hem constant wakker en met elke huiltje staan ze meteen in de startblokken. We konden Céline tijdens de zwangerschap niet aan haar verstand brengen dat er een zusje óf een broertje bij kon komen. Voor Céline was het duidelijk : ik wil alleen een zusje, want jongetjes zijn stom! Haha, dat was even schrikken toen papa en mama ineens thuis kwamen met zo’n “stom” broertje…. Leuke anekdote voor later 😉

Vergeet niet te delen! :

1 reactie

  1. Läslo schreef:

    Geweldige plaatjes Jan! Enorm veel van genieten….maar dat gaat je er goed af lees ik ?