Apple Watch, yay or nay ?

Om te beginnen: hij ziet er gelikt uit! Dit zullen zowel voor – als tegenstanders van Apple producten beamen. En terecht. Dit wil iedereen wel om zijn pols. Maar dan? Wat kan ik er mee? En is het de absurd hoge prijs waard? Ik zet een aantal dingen voor je op een rijtje…..

Behoefte

Apple weet ons er altijd van te overtuigen dat we iets missen in ons leven. Ja, we zijn enorm blij met de Iphone, Ipad en onze Macbook, maar er ontbreekt ons 1 ding: de Apple Watch. Dit zal ons leven compleet moeten maken. Met deze gadget kunnen we nog sneller op elkaar reageren, nog meer informatie verzamelen en vergelijken. Apple belooft ons zelfs meer intieme momenten. Denk je eens in, je bent aan het werk en je krijgt spontaan de hartslag van je geliefde doorgestuurd, gevolgd door een tekening van iets  dat op een hartje lijkt. Ach gut, wat lief. Bij Apple weet men echt wat een mens nodig heeft. Virtueel knuffelen! Om eerlijk te zijn beleef ik deze momenten toch liever in het echt…..

high-end-apple-watch-reason-to-buy-2015

Notificaties

Oke, we kijken verder. Dat is handig. Ik kan de telefoon in mijn broekzak laten zitten en via mijn pols zien wie er zojuist een whatsapp bericht gestuurd heeft. Ik weet niet van hoeveel groepen jij deel uit maakt, maar dat lijkt me een drukte van jewelste. Wil je wat terug sturen, heb je toch echt je telefoon nodig. Of niet? Nee, ook daar is aan gedacht: tekst naar spraak. Iets wat we op onze telefoon ook dagelijks gebruiken……  Je drukt even op het microfoontje, en voilá, de hele coupé weet dat jij vanavond liever pizza wilt bestellen dan friet.

Sporten

De meest voordelige Apple Watch is de Sport uitvoering. Slechts € 399 en je hebt de Mercedes onder de sporthorloges te pakken. Oke, qua functionaliteiten komt hij overeen met een een gemiddeld sporthorloge, maar deze horloge bevat geen GPS en is niet waterdicht. Voor de meeste functies moet je toch je Iphone op sleeptouw nemen, iets waar ik een hekel aan heb. Nog niet echt overtuigd dus.

Verkeer

Dus we lopen binnenkort allemaal met de pols vooruit door de winkelstraat en kijken om de haverklap op onze horloge tijdens het autorijden. Lijkt me niet echt veilig. Ook is het bedienen van de Apple watch onder het rijden, bij voorbaat al strafbaar. Benieuwd hoe ze dat gaan handhaven.

Overig

Voor mensen met dikke vingers is de Apple watch sowieso af te raden. Ook is de batterijduur bij intensief gebruik ronduit belachelijk. 5 uur. In standby modus zou het speeltje het ongeveer 18 uur volhouden.  Nóg een apparaat die ‘s nachts aan de lader moet. Ik heb verschillende reviews op internet bekeken, en het horloge is soms laggy en reageert traag.

watch-dm

Conclusie

Het belangrijkste is toch wel de prijs. Een vanafprijs van € 399 tot € 13.000 is mijns inziens te zot voor worden. Te bedenken dat je in principe het proefkonijntje bent van Apple. Wanneer er over 1 jaar een 2e versie uit komt, zit jij met een duur apparaat in je maag. Er komen vast allerlei verbeterpunten en extra features bij, zodat een nieuwe versie niet lang op zich zal laten wachten. Zelf denk ik dat dit product meer als statussymbool gezien zal gaan worden, dan dat het daadwerkelijk meerwaarde zal bieden. Slaat Apple hier de plank mis, of ga ik met het schaamrood op de kaken over 2 jaar een nieuw artikel schrijven die bovenstaande tegenspreekt? We gaan het meemaken. Vooralsnog kijk ik de kat uit de boom……

Vergeet niet te delen! :

You may also like...