Aardappelpartjes uit de oven met knoflook-kerrie mayonaise

Dit recept wil ik graag met jullie delen. Het is super simpel en lekker als bijgerecht of in plaats van gekookte aardappels naast je groente.

Dit recept is voor 2-3 personen.

Wat heb je nodig:

Aardappelpartjes:

  • 5/6 niet al te grote aardappels;
  • 2 tl paprikapoeder;
  • 1 tl kerriepoeder;
  • 1 tl knoflookpoeder;
  • 1 tl uienpoeder;
  • 1 tl rozemarijn;
  • 1 tl zout;
  • 3 el olijfolie.

Knoflook-kerrie mayonaise:

  • 1 teentje knoflook;
  • 1 tl kerrie;
  • 4 el mayonaise
Stap 1160

Om te beginnen zet je vast een pan met water op om straks je aardappels voor te koken. Verwarm je oven voor op 200 graden.

Stap 2163

Was de aardappels grondig met koud water. Laat de schil zitten! Lijkt je dat niks, kun je ook de aardappels eerst schillen. Snijd de aardappels in partjes.

 

Stap 3

Mix in een ruime kom de olijfolie, en je kruiden door elkaar.

Stap 4

Wanneer het water kookt, doe je de partjes in de pan en laat ze ongeveer 5 minuten koken. Hierna giet je de partjes af en laat ze heel even droog stomen.

Stap 5

Doe de aardappelpartjes in de kom met de kruidenmix en roer de partjes goed door de mix zodat alles goed 173vermengd is.

Stap 6

Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Zorg er 177voor dat er 1 laag ontstaat en dat partjes niet over elkaar heen liggen. Schuif de plaat in het midden van je oven.

Stap 7

Na 15 minuten de partjes omkeren en vervolgens nog eens 15 minuten in de oven zetten. Serveer warm.198

 

 

Voor de knoflook-kerrie mayo pers je 1 teentje knoflook en mengt die samen met de kerriepoeder door de mayonaise. Easy right?

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met je kruidenmix. Doe wat jij lekker vind. Hou je van spicy? Voeg wat chili(flakes) toe.

 

Eet smakelijk!

Vergeet niet te delen! :

You may also like...