Take me back to Spain – Sangria!

Net terug uit Spanje. Wat een heerlijke vakantie. Lekker uitgerust en genoten van het mooie weer, het heerlijke Spaanse eten en natuurlijk van de Sangria! Zodra we weer thuis waren ben ik gelijk aan het experimenteren gegaan met heerlijk zomerfruit. Heerlijk verfrissend drankje voor de zwoele zomeravonden....

Dit is onze versie!

Wat heb je nodig:

  • 6 sinaasappels
  • 4 abrikozen
  • 2 wilde perziken
  • 1 appel
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 1 liter zoete Spaanse wijn
  • 125 ml brandy
  • Crystal Clear Sparkling Kers
  • IJsblokjes
  • Een grote kan of karaf

Pers 4 van de 6 sinaasappels uit. Snijd de overige 2 sinaasappels in plakken. Doe dit ook met de appel, de limoen en de citroen. Ontpit de perziken en abrikozen en halveer deze. Doe al het gesneden fruit in de grote kan en voeg het sap van de sinaasappels toe. Druk alles goed aan, zodat het fruit al wat vocht los laat. Voeg ook de brandy toe en vul aan met rode wijn tot al het fruit net onder staat. Top af met wat ijsblokjes en laat minimaal 4 uur in de koelkast trekken.

Serveren

En nu is het tijd om te serveren. Net als in Spanje, onder het oog van je gasten 🙂 Roer alles even goed door en voeg half wijn / half Crystal Clear toe, tot de kan vol is. Roer nog eens door en serveer in een mooi groot wijnglas. Als je nog wijn over hebt, kun je blijven aanvullen zodra de kan wat leger is. Meng eventueel bij met Crystal Clear om de sterkte te bepalen.

Pas op, dit drankje gaat er in als limonade 😉

Vergeet niet te delen! :

You may also like...