Recept – Urker zalmslaatje

Ik ben dol op zalmslaatje. Iedereen bij ons thuis overigens. Zalmslaatje is op Urk heel goed kant en klaar te koop, maar zelf maken is leuker! En lekkerder 😉

Hierbij mijn recept :

(Voor pakweg 20 bolletjes)

Wat heb je nodig ?

  • ±500 gram warm gerookte zalm
  • 5 a 6 middelgrote aardappels
  • 100 gram augurken
  • 4 eieren (hardgekookt)
  • ½ bakje heksenkaas (200g) Je gebruikt 100g.
  • 3 el. mayonaise
  • 3 el. (yoghurt)saladedressing naturel
  • Kruiden : zout, peper, uienpoeder, paprikapoeder. ( ½ tl.)
  • Voor de topping : Whiskey Cocktail Saus & wat chilisaus.

Voorbereiding

Schil de aardappels, en snijd in blokken. Kook de aardappels (zonder zout) gaar. Kook de eieren (hard).Laat de aardappels en eieren compleet afkoelen. Snijd de augurken zo klein mogelijk (brunnoise).

Bereiding

Doe alles in een ruime kom en prak alles goed door elkaar. Vergeet niet de kruiden toe te voegen. Niet te lang, en niet te fijn prakken. Een beetje structuur overlaten mag best.

Dek af met plastic folie en laat een paar uur rusten in de koelkast. Maak daarna met een ijsschep kleine bolletjes. Server op een schaal , of apart in aluminium bakjes. Bestrijk elk bolletje met een dun laagje Whiskey Cocktail Saus en maak af met een sliertje chilisaus en een snufje paprikapoeder als topping. Eventueel een plakje ei of augurk om het af te maken.

Eet smakelijk!

Vergeet niet te delen! :

You may also like...