Recept – Zoete/Kruidige hachee

Ik heb gisteren mijn gietijzeren stoofpannetje weer van "zolder" gehaald. Brrr, wat is het koud buiten. Tijd voor een warm receptje. Hachee, de verbeterde versie. Ik heb vorig jaar een soortgelijk receptje geplaatst, maar in de tussentijd heb ik weer wat gerommeld. Deze versie is zoet en toch lekker kruidig.

Recept voor 4-6 personen

Wat heb je nodig:

  • 3 grote witte (Spaanse) uien (o.a. te koop bij de Lidl)bestand_007-1
  • 2 grote "gele" uien, of 3 kleine ( de gewone zeg maar )
  • Een lekker donker biertje ( ik gebruik Hertog Jan Karakter deze keer)
  • 500 - 700 gram stoofvlees (ik gebruik runderlappen)
  • Bloem
  • Zout & Peper
  • Nootmuskaat & Kaneel
  • Laurier & Kruidnagel
  • 2 of 3 plakjes ontbijkoek
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

Snij je vlees in reepjes of blokjes en bestrooi royaal met zout, peper, nootmuskaat en kaneel. Bestrooi met bloem en meng totdat alle stukjes een laagje bevatten. Bak dit vervolgens op hoog vuur rondom bruin en haal uit de pan. Snij intussen je uien lekker grof en bak deze in het overgebleven braadvet totdat ze lichtbruin kleuren. Blus alles af met 1 flesje bier. Doe het vlees terug in de pan en voeg ook de suiker, ontbijtkoek, laurier en kruidnagel toe. (steek je kruidnagels in je laurierblaadje zodat je ze straks weer makkelijk terug kunt vinden) Laat alles 2.5 uur zachtjes pruttelen. Haal het deksel van de pan en laat alles nog even een half uurtje door pruttelen. Zo kookt het nog wat in. Haal de laurier en kruidnagel er uit, dat heeft zijn werk gedaan. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Lekker met een kruimig aardappeltje!

Eet smakelijk.

Vergeet niet te delen! :

You may also like...