Recept – Gevulde paprika met risotto-rijst, zoete aardappel en gehakt

Eigenlijk kun je met dit recept vullen wat je maar wilt. In dit recept vul ik paprika, maar wees gerust creatief !

Dit recept is voor 4-6 gevulde paprika's en kan prima door als hoofdgerecht.

Dit heb je nodig:

  • 4-6 paprika's ;
  • 300 gram gehakt;
  • 1 zoete aardappel;
  • 100 gram champignons;
  • 175 gram risotto-rijst;
  • 1 grote ui;
  • 2 teentjes knoflook;
  • beetje witte wijn;
  • 1/2 liter kipbouillon;
  • geraspte kaas;
  • zout, peper en olijfolie.

En zo maak je het:

Voorbereiding: pers de knoflook, snijd je ui en champignons (fijn), rasp de zoete aardappel en verwarm 1/2 liter water met 1 blokje bestand_000kipbouillon. Snijd de kapjes van je paprika's af en verwijder de zaadlijsten. Gooi de kapjes niet weg! Controleer nu of al je paprika's rechtop kunnen staan. Zo niet, kun je ze aan de onderkant met een scherp mes even bijschaven. Vaak hoeft er maar heel iets van af om te kunnen staan. Let wel op dat je niet per ongeluk de onderkant open snijd. Pak alvast een ruime ovenschaal en vet de onderkant in met een beetje olijfolie. Verwarm je oven voor op 180 graden.

Goede voorbereiding is het halve werk, let's rock and roll!

Verhit in een ruime pan een flinke scheut olijfolie en fruit je uitje aan tot deze glazig ziet. Voeg ook de knoflook toe en bak even mee. Voeg vervolgens je gehakt toe. Bestrooi vervolgens met zout en peper. Wanneer je gehakt rul en gaar is, voeg je ook de champignons toe en de zoete aardappel. Bak even mee en voeg als laatste je rijst toe. De rijst bak je gedurende 1 á 2 minuten mee en je blust het geheel af met je witte wijn. Vul nu aan met een paar lepels van je bouillon.

Nu gaat de rijst het vocht opnemen en garen. Roer regelmatig je gerecht door. Vul steeds weer aan met je bouillon als je merkt dat het is opgenomen. Ga door totdat je rijst gaar is. Om te controleren of je rijst gaar is druk je een korrel tegen de zijkant van je pan. Kun je hem helemaal uitsmeren, dan is je rijst gaar. Je hoeft niet alle bouillon te gebruiken!

Nu de rijst gaar is, kun je beginnen met het vullen van de paprika's . Vul deze 1 voor 1 tot de rand en top af met een beetje geraspte kaas. Druk vervolgens het kapje er boven op. Zet de paprika's in de ingevette ovenschaal en vervolgens in de oven voor 20-30 minuten.

Variatietips :

  1. Je kunt de paprika's ook in de lengte doorsnijden en vervolgens vullen. Bestrooi met extra kaas voor een lekkere knapperig korstje!
  2. Zoals ik al zei : varieer met de te vullen groente. Vul bijvoorbeeld ook eens courgette, komkommer of aardappel. Puntpaprika's zijn ook heel lekker om te vullen.
  3. Vervang het gehakt voor bijvoorbeeld kip!

Eet smakelijk!

Vergeet niet te delen! :

You may also like...