Recept – Dadel-amandelbrood

Nou ja brood, eigenlijk¬†lijkt het meer op cake, maar dat klinkt gelijk zo ongezond ūüėČ Dus vandaar dadel-amandelbrood. Super lekker als tussendoortje en boordevol vezels.

Wat heb je allemaal nodig:

  • 150 gram ongebrande amandelen, zonder vlies; Bestand_007
  • 250 gram dadels (zonder pit) *;
  • 2 tl kaneel;
  • 1 tl baking soda; (geen baking powder of bakpoeder!)
  • 4 eieren;
  • 1 √° 2 eetlepels pindakaas;
  • 3 el¬†cacaopoeder;
  • 1 vanillestokje;
  • mespuntje zout;
  • noten/zaden mix naar eigen smaak.

En zo flans je het in elkaar:

Verwarm je oven voor op 160 graden.

Doe de amandelen samen met de dadels, cacaopoeder, kaneel en pindakaas in een foodprocessor en pureer tot er een kruimige massa ontstaat. Klop de 4 eieren in een ruime schaal goed luchtig en voeg de gepureerde massa toe samen met het zout en de bakingsoda. Voeg ook het merg van het vanillestokje toe en meng alles tot een glad geheel. Als je een keukenmachine hebt, kun je deze  gebruiken maar het kan ook prima met de hand.

Vet een cakeblik in (ik gebruik tegenwoordig deze spray van de Body&Fitshop, super handig) en verdeel alles over het blik. Bestrooi de bovenkant rijkelijk met noten en/of zaden naar eigen smaak.

Het brood mag vervolgens 35-45 minuten in de oven. Prik af en toe even met een houten prikker in het brood. Komt deze er schoon weer uit, dan is je brood klaar. De tijd kan vari√ęren per oven. Even goed af laten koelen en klaar!

Lekker met een dikke laag pindakaas ūüėČ

Eet smakelijk!

 

* Ik gebruik zelf de superzachte dadels van¬†Dulcissima, verkrijgbaar bij o.a. de betere groenteboer en de Dekamarkt. Kun je hier niet aan komen en gebruik je de ontpitte dadels uit de supermarkt,¬†laat ze dan eerst goed wellen in Dulcissima Dadels vers product fotowater of melk voordat je ze gaat gebruiken. Deze zijn namelijk vrij hard en dat kan zomaar het einde van je foodprocessor betekenen. Ik heb je gewaarschuwd ūüėČ

 

Vergeet niet te delen! :

You may also like...