Meatballs a la Jan

Niet persé healthy, maar wel smerig lekker. Met dit recept kun meerdere kanten op. Maak je het formaat borrelhap of lekker voor bij de boerenkool ter grootte van een tennisbal 😉 , het is aan jou!

Voor ongeveer 50 borrelhapjes of 10 "normale" ballen heb je nodig:

1 KG half om half gehakt;
2 uien (middelgroot);
2 teentjes knoflook;
2 eieren;
9 beschuitjes (of paneermeel);
100 gram geraspste kaas;
2 tl zout;
1/2 tl peper;
1/4 tl gemalen chilivlokken;
2 tl paprikapoeder;
2 tl kerriepoeder;
4 el tomatenketchup;
3 el chilisaus;
2 el ketjap manis;

En zo maak je ze:

De uitjes heel fijn maken met bijvoorbeeld de foodproccesor, haast tot een smurrie. De teentjes knoflook door de pers halen. Beschuit tot fijn paneermeel maken. Doe alle ingrediënten in een ruimte kom en meng alles door elkaar. Draai je balletjes op de gewenste grootte. Verhit wat boter en olijfolie in een ruime pan en bak ze rondom aan tot ze mooi bruin zijn. Ga je voor de borrel variant, doe het dan in een paar keer. Na de laatste batch doe je alles in 1 pan en zet je ze bijna onder in de jus, eventueel met nog een klein scheutje chilisaus. Laat 15-20 minuten doorgaren en serveer met een lekker sausje naar keuze.

Eet smakelijk !

Vergeet niet te delen! :

You may also like...