Aardappel wedges met knoflook en parmezaan

Vorige week gooide ik deze wedges op Instagram en kreeg uit allerlei hoeken de vraag voor het recept. Ik zeg eerlijk: dit is geen eigen recept. Ik kreeg hem doorgestuurd van een vriend, vorig jaar al. Ik heb het recept iets aangepast. Afgelopen weekend was het zover. En wat een toppertje dit weer. Gegarandeerd succes voor elke gelegenheid.

Wat heb je nodig : (voor 20 wedges)

  • 5 aardappels, gewassen. Met schil;
  • 3 eieren;
  • 120 gram geraspte parmezaan (Galbani parmigiano reggiano, verkrijgbaar in bijna elke supermarkt)
  • Ongeveer 20 gram verse peterselie. Gebruik je gedroogd, hou het bij 4 a 5 tl.
  • 1 tl. Oragano;
  • 2 tl. Paprikapoeder;
  • 2 tl. zout;
  • 1 tl. peper;
  • 1 tl. knoflookpoeder;
  • 1/2 tl. chili-vlokken (of naar smaak)

En zo maak je deze verrukkelijke wedges:

Verwarm de oven voor naar 190 graden . Zet een pannetje water op en breng dit aan de kook. Snijd de gewassen aardappel in wedges. Dit doe je door de aardappel in de lengte door te snijden, en vervolgens de helften ook weer in de lengte door. Uit elke aardappel haal je dus 4 wedges. Kook je wedges kort voor. 5 - 7 minuten. Giet de wedges af en laat ze af koelen.

Meng de 3 eieren in een kommetje en zet opzij. Meng in een ruime kom de kaas met alle kruiden. Zet een bakplaat klaar, voorzien van een bakpapiertje. Vet deze licht in met bijv. olijfolie en een spray.

Wanneer de wedges afgekoeld zijn, ga je als volgt te werk: haal de wedge door het eimengsel, en vervolgens door de kaas/kruidenmengsel. De wedges moetem helemaal bedekt zijn. Vervolgens leg je deze op de bakplaat . Doe dit vervolgens met al de wedges.

Zet de plaat 30 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. De wedges zijn als het goed is,  prachtig goudbruin van kleur en knapperig aan de buitenkant.

Serveer met tomatenketchup of een lekkere kerrie-mayonaise . Enjoy!

 

Vergeet niet te delen! :

You may also like...